Werken volgens NRGZ kompas

Merk je de laatste tijd dat het binnen jouw organisatie niet loopt zoals je voor ogen hebt? Er is een heldere strategie, maar toch gaat het in de praktijk niet goed, bijvoorbeeld doordat er vaak fouten worden gemaakt die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Of doordat je geen controle meer lijkt te hebben over je agenda door alle ad hoc zaken die zich voordoen. Dit kan impact hebben op zaken als de kwaliteit van je diensten, de klanttevredenheid en zelfs de winstgevendheid.

Als je dit soort dingen opmerkt: heel goed! Laten we er samen iets aan doen. In het programma ‘Werken volgens NRGZ kompas’ creëren en borgen we samen een omgeving waarbij we de strategie van je organisatie vertalen naar de dagelijkse besturing en gedrag. Zo realiseren we samen duurzame groei waar de hele organisatie baat bij heeft.

Wat houdt het programma in?

Samen gaan we de aan de slag om je strategie door te voeren op de werkvloer. Tijdens het programma staan 3 elkaar versterkende onderwerpen centraal:

  1. Samenwerken
  2. Continu verbeteren
  3. Continu leveren wat de klant vraagt

We bekijken kansen en mogelijke verbeteringen vanuit 5 perspectieven:

  • Het proces
  • Houding en gedrag
  • Organisatie en skills
  • Performance management
  • Klant

Opbouw van het programma

Het ‘Werken volgens NRGZ kompas’-programma duurt een half jaar. In dat tijdsbestek doorlopen we een aantal duidelijke stappen:

Kickstart
Eerst is het van belang om koers te bepalen. Om dat te kunnen doen gaan we de missie en visie van je organisatie beleven en vertalen naar de praktijk.

Explore
In deze tweede fase kijken we vanuit de 5 perspectieven waar kansen en verbeterpunten liggen.

Do it
En dan is het tijd om het geleerde te implementeren. We voeren dag- en weekstarts in en gaan bezig met prestatie- en werkcoaching.

Live it
Yes, het werken volgens het NRGZ kompas is een feit! Maar hoe zorg je ervoor dat alles op de juiste koers blijft? Hiervoor stellen we samen een borgingsplan van 6 maanden op. 

Enjoy it
Tijd om het programma af te sluiten met een teamdag. Samen kijken we terug, maar ook vooruit, want je reis is nooit ten einde.

Leiden volgens NRGZ kompas

Het ‘Werken volgens NRGZ kompas’-programma is ook te combineren met ons ‘Leiden volgens NRGZ kompas’-programma. Hierin krijg je inzicht in je eigen gedrag en welke impact dat heeft op jouw collega’s en organisatie. Vervolgens kun je aan de slag om je gedrag effectiever in te zetten met de handvatten die wij je aanreiken. Zo leer je hoe je samen met je team verder kunt groeien! Toch liever maatwerk? Informeer naar de mogelijkheden.

Meer weten?

We vertellen je graag alles over het ‘Werken volgens NRGZ kompas’-programma, dus neem bij interesse gerust contact op!

Contact opnemen